dissabte, 22 d’abril del 2017

SETMANA CULTURAL 2017

Com tots els anys per celebrar Sant Jordi a l'escola realitzem la Setmana Cultural. Aquest any l'eix central de les activitats ha estat la ciència.

Al cicle inicial hem realitzat activitats molt diverses: activitats manuals, d'expressió escrita, xerrades informatives, activitats lúdiques, experiments....

A continuació us deixem una mostra de totes aquestes activitats, especificant quines van ser realitzades per tot el cicle i les específiques de cada nivell.

Esperem que us agradin! 

Aprofitem també per donar les gràcies a la col·laboració dels pares i mares que heu participat en algunes de les activitats.

 

ACTIVITATS  PER A TOT EL CICLE

El dimarts 18 d'abril, Enric, el pare d'Erika de 2nB, va portar una ambulància i ens va fer una explicació de com és la seva feina i ens va anar ensenyant diferents materials que porten i com s'utilitzen. També ens va donar una sèrie de consells de primers auxilis.


MOLTES GRÀCIES!!

Al llarg de la setmana vam confeccionar un llibret en forma de rosa on els xiquets i xiquetes van escriure la llegenda de Sant Jordi.


Visitem la paradeta de llibres de l'escola.



PRIMER CURS 


TALLER DE ROSES

El dimarts 18 d’abril a la tarda Rosa, la mare de Laura va venir a l’escola i ens va ensenyar a fer roses de Sant Jordi.

Vam xalar fent-les i Rosa ens va ajudar perquè en sap molt.









TALLER D'IMANS 

El dimecres Rosa va tornar a repetir. Aquella tarda vam fer imans amb les fotos dels nens i les nenes. Vam fer un marc amb goma eva de purpurina. 

Ens va quedar xulíssim!



MOLTES GRÀCIES ROSA!!!






TALLER DE CARETES 

El dijous 20 d’abril la mare d’Ian, la Dana, va venir a l’escola. Va fer caretes dels 3 personatges de la llegenda: el drac, la princesa i Sant Jordi.
Els xiquets i les xiquetes les van pintar.

Mireu que boniques van quedar!


MOLTES GRÀCIES DANA!!!






SORTIDA AL PARC

El divendres  els xiquets i xiquetes de primer vam gaudir d'un matí a l'aire lliure. Vam fer una sortida al parc del darrera del cementiri. Vam compartir moments de joc, de descans.... Ens ho vam passar molt bé!!



SEGON CURS 

Els xiquets i xiquetes de segon, al llarg d'aquesta setmana, vam fer diverses activitats manuals:
dracs de Sant Jordi
punts de llibre
les fases de la lluna

Aqui en teniu una mostra




 




El dimecres per la tarda vam tenir una xerrada sobre l'espai a càrrec de Iko Margalef. Ell és un astrofotòfraf ampostí que es dedica a fer fotografies del cel.
Ens va explicar moltes coses sobre l'espai que ens han ajudat a resoldre molts dubtes que teniem i ampliar el nostre coneixement, ja que estem fent el projecte de l'espai.
També ens va ensenyar el seu telescopi i com el fa funcionar.








 MOLTES GRÀCIES IKO!!!


El dijous per la tarda els xiquets i xiquetes de 2nB van tenir una visita inesperada. Elena, la mama d'Erika va venir a l'escola i ens va ensenyar a jugar a gomes. Ens va ensenyar diverses cançons i formes de saltar.





 MOLTES GRÀCIES!!
Ho vam passar molt bé!


El divendres pel matí vam ser científics per un dia!! Vam fer un experiment per veure perquè els planetes tenen forma d'esfera. 

😄 Vam fer planetes d'oli !!




Si us animeu ho podeu provar de fer a casa!!


El dijous i el divendres, vam aprofitar per presentar a altres companys la primera part del nostre projecte de l'espai: la formació de l'univers i el Sistema Solar.

Els/les alumnes de 2nA van presentar el seu treball als/les alumnes de P5 i als de 2nB.




 
I els/les alumnes de 2nB van presentar el seu treball als/les alumnes de primer.



  Per acabar tots vam cantar la cançó de "Laika" de Mecano.



FEM CONSTEL·LACIONS!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada